María Martínez, de l’Scooter Club Algemesí, la gran protagonista de l’expedició valenciana en el Nacional joves promeses de Sevilla

Les joves promeses del piragüisme espanyol van gaudir de dos dies de competició en els quals es van disputar 18 finals de les diferents disciplines i categories.

Un total de 1.045 palistes, pertanyents a 106 clubs, es van donar cita en el CEAR de la Cartuja per a la disputa del LII Campionat d’Espanya Infantil i Cadet.

El dissabte, 2 d’abril, després de sis regates de classificació de K1 en Cadet A i B, va arribar el torn per a les finals. El matí del diumenge, per part seua, va donar inici amb les finals dels Cadets A I B.

A Sevilla van acudir, en representació valenciana, els clubs CP Silla, CP Cullera, CN la Vila Joiosa, CP Sueca, Scooter Club Algemesí i la Penya Piragüista Antella amb un total de 26 esportistes que, al llarg de les dos jornades, van omplir d’esforç, lluita i satisfacció per l’impecable treball realitzat.

La sorpresa del campionat va arribar de la mà del CN la Vila Joiosa, un club amb un llarg recorregut en caiac de mar, però que en la seua recent incorporació a la modalitat de sprint finalitzava en una posició 50 del ránking.

I, sens dubte, la gran vencedora va ser María Martínez Koshytska, de l’Scooter Club Algemesí, que es torna a casa amb la plata en la categoria de Dones Cadet B, en una final molt ajustada que marcava una gran diferència en distància amb la 3a classificada.

Esment especial mereix la seua companya infantil Paloma López, que va començar la final amb possibilitats de medalla però, un incident en una ciavoga a la meitat de la carrera, li va fer despenjar-se del grup de cap. Així i tot, Paloma es va mantindre lluitant fins al final de la competició i va poder remuntar algunes posicions i classificant en punts.