Federació de Piragüisme de la Comunidad Valenciana

AIGÜES TRANQUIL·LES

El piragüisme en aigües tranquil·les és un esport nàutic que consisteix a navegar sobre canoes o caiacs propulsats a rem per un o diversos tripulants. Es tracta d’una disciplina en la qual es disputen curses, tant de velocitat com de fons. L’escenari en el qual es practica aquest esport sol ser aigua embassada o canals artificials mancats de corrent. Hi ha diferents tipus de competicions de velocitat, fons, marató, piragüisme turístic, ascensos, descensos i travessies.

CAIAC POLO

A diferència de les altres modalitats de el piragüisme, el Caiac Polo és un joc d’equip, format per 5 jugadors (cada conjunt comptarà a més amb un màxim de tres jugadors suplents), tots ells uniformats amb cascos, amb reixetes, armilles salvavides de el mateix color , cobrebanyera, pales i piragües. Tot això forma un teixit multicolor amanit amb l’atractiu d’una pilota. Com normes bàsiques destaquem que en el joc es permet que la pilota sigui llançada tant amb la mà com amb la pala.

CAIAC DE MAR

El caiac mar és sens dubte, la modalitat més espectacular i excitant dins el món de l’piragüisme. No obstant això és convenient prendre les precaucions necessàries perquè no es converteixi en un esport arriscat. 

DRAC BOAT

El Dragon Boat té el seu origen a la Xina i s’ha anat estenent per tota la geografia en els últims anys. Aquesta modalitat, consta d’una embarcació allargada i estreta, caracteritzada pel seu cap i cua de drac situades a la proa i popa respectivament. Tots dos elements de l’vaixell simbolitzen el drac llegendari i van sempre acompanyats d’un tambor amb seient elevat a la part davantera, on se situa el tamborista encarregat de marcar el ritme de la palada, i un timoner darrere que controla la direcció amb un rem fix. Embarcacions de 12 o 22 membres, ens ofereixen regates que són pur expectáculo visual i sonor. Les racing Dragon Boat compten amb distàncies de 200, 500, 1000 i 2000 metres, sent la més comuna la de 500 metres.

Actualitat

Actualitat

El Club Alaquàs KP aconsegueix la plata en la 1a Divisió Absoluta Iberdrola celebrada en les seues instal·lacions

El Club Alaquàs KP va aconseguir la medalla de plata en el primer Torneig Nacional de caiac pol en la categoria 1a Divisió Absoluta Iberdrola, que es va disputar en les seues pròpies instal·lacions. El conjunt valencià va ser profeta en la seua terra malgrat que no va poder rematar la gran faena al perdre en la final amb el Pinatarense murcià.

Llegir més
Actualitat

El Torneig Lliga Nacional de caiac pol, a Borriana i Alaquàs

El Torneig Lliga Nacional de caiac pol arriba el pròxim cap de setmana, 17 i 18 d’abril, a territori autonòmic. La Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, en estreta col·laboració amb el Club de Regatas Burriana i el Club Alaquàs Kayak Polo, organitza en les seues respectives instal·lacions la primera competició en diferents categories.

Llegir més

Col·laboradors

Scroll to Top