Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana

AIGÜES TRANQUIL·LES

El piragüisme en aigües tranquil·les és un esport nàutic que consisteix a navegar sobre canoes o caiacs propulsats a rem per un o diversos tripulants. Es tracta d’una disciplina en la qual es disputen curses, tant de velocitat com de fons. L’escenari en el qual es practica aquest esport sol ser aigua embassada o canals artificials mancats de corrent. Hi ha diferents tipus de competicions de velocitat, fons, marató, piragüisme turístic, ascensos, descensos i travessies.

CAIAC POLO

A diferència de les altres modalitats de el piragüisme, el Caiac Polo és un joc d’equip, format per 5 jugadors (cada conjunt comptarà a més amb un màxim de tres jugadors suplents), tots ells uniformats amb cascos, amb reixetes, armilles salvavides de el mateix color , cobrebanyera, pales i piragües. Tot això forma un teixit multicolor amanit amb l’atractiu d’una pilota. Com normes bàsiques destaquem que en el joc es permet que la pilota sigui llançada tant amb la mà com amb la pala.

CAIAC DE MAR

El caiac mar és sens dubte, la modalitat més espectacular i excitant dins el món de l’piragüisme. No obstant això és convenient prendre les precaucions necessàries perquè no es converteixi en un esport arriscat. 

DRAC BOAT

El Dragon Boat té el seu origen a la Xina i s’ha anat estenent per tota la geografia en els últims anys. Aquesta modalitat, consta d’una embarcació allargada i estreta, caracteritzada pel seu cap i cua de drac situades a la proa i popa respectivament. Tots dos elements de l’vaixell simbolitzen el drac llegendari i van sempre acompanyats d’un tambor amb seient elevat a la part davantera, on se situa el tamborista encarregat de marcar el ritme de la palada, i un timoner darrere que controla la direcció amb un rem fix. Embarcacions de 12 o 22 membres, ens ofereixen regates que són pur expectáculo visual i sonor. Les racing Dragon Boat compten amb distàncies de 200, 500, 1000 i 2000 metres, sent la més comuna la de 500 metres.

Actualitat

Col·laboradors

Scroll to Top