Juan Antonio Cinto, reelegit president de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana

Juan Antonio Cinto comença en 1998 com a vicepresident de la FPCV i acaba en la presidència per dimissió del president l’any 2000 a meitat del cicle i per la resta del mandat fins a l’any 2002.

A partir d’ací, ha sigut reelegit president fins a l’actualitat en cadascuna de les eleccions convocades fins hui (6 cicles) no havent-hi en cap cas, cap candidatura alternativa ni opositor a la seua.

Reptes i millores implementades al llarg d’eixos 6 cicles (22 anys)

Els objectius marcats des d’un inici i de manera progressiva van ser i han sigut sempre els següents:

 • Augmentar el nombre de persones federades (passant d’unes 300 llicències a aproximadament 1800 en l’actual temporada que tanca)
 • Augmentar el nombre de clubs federats (de 7 clubs a 34 en 2022)
 • Invertir en formació amb cursos que abastaren els diferents nivells i especialitats, tant per a l’estament de tècnic/as com d’àrbitre/as.

Aquests primers 3 punts de millores aconseguits ens situen actualment com la tercera federació a nivell nacional.

 • Incorporació de noves especialitats de piragüisme en el calendari de competicions de les nostres lligues autonòmiques (comptant al principi únicament amb Aigües Tranquil·les i Descens de rius, es van sumar cronològicament el caiac pol, el caiac de mar, Vaixell Drac i en procés el paddle sup ja incorporat a nivell internacional, però en tràmits)
 • Organització de competicions nacionals i internacionals en la nostra Comunitat (Campionats d’Espanya, Tornejos Nacionals, Copes, Europeus)
 • Millora de la gestió de resultats de les nostres competicions mitjançant el disseny d’un programa propi

Objectius de la qual serà, en principi, la teua última candidatura: cap a on van destinats els esforços i millores per a aquests quatre anys i què es pretén aconseguir a curt i llarg termini.

Tenint en compte tot l’aconseguit fins al moment, per al meu últim cicle els meus esforços aniran destinats, tant a curt termini mentre siga president com a llarg termini quan ja no estiga al càrrec i sempre pensant en el millor per a aquest esport que ha sigut i és la meua vida, els següents:

 • Creixement en nombre de clubs i llicències esportives per a continuar augmentant la difusió del nostre al llarg de tota la Comunitat Valenciana.
 • Continuar com una constant imprescindible, amb la formació de persones àrbitres i tècniques el que dona una major qualitat i professionalitat en el nostre esport.
 • Consolidació del Vaixell Drac al llarg de tota la Comunitat. Les característiques d’aquesta especialitat, inclusiva i integradora, a més de beneficiosa a nivell de salut per a les dones malaltes de càncer de mama, la fan un objectiu prioritari en la nostra agenda.
 • Major visibilització del nostre esport amb nous sistemes de comunicació que s’adapten als nous temps i generacions.
 • Creixement dels programes de tecnificació, intentant aconseguir centres de tecnificació de les diferents especialitats.
 • Obrir un espai per a treballar de primera mà en l’àmbit de la igualtat en el nostre esport, a través del Comité Esport Dona amb la creació d’una Comissió d’Igualtat i, d’altra banda, amb la creació d’un nou Comité de Paracanoe.

Quin valor li dones a la fidelitat de clubs i persones que t’han mantingut en el càrrec tants anys i com respons al mateix i quin creus que és per a tu el compromís principal sobre aquest tema.

És el que em dona forces per a marcar-me reptes ambiciosos en aquesta última etapa i el que m’ha ajudat a no abandonar en algun dels cicles passats en els quals els problemes i adversitats del nostre esport es van tornar difícils de superar.

En aquests quatre anys, el meu compromís i l’objectiu principal és transmetre a les noves generacions incorporades a l’Assemblea General, Comités i Junta Directiva tots els nostres coneixements adquirits perquè puguen prendre el testimoni el més ben preparats/as possible per a donar continuïtat al que iniciem entre tots/es (esportistes, àrbitres, tècnics, clubs, directius, etc) fa ja 22 anys i que tan bons resultats ens està donant.

Què hi haurà més enllà de la FPCV quan acabes… noves aspiracions?

Per descomptat, seguir sempre vinculat al Piragüisme d’una manera o una altra, però sempre des de l’aigua.

I si pense en gran, en algun moment i no gaire a llarg termini, m’agradaria aspirar a presidir la RFEP, alguna cosa que és per a mi tot un repte, per la qual cosa es madurarà arribat el moment.

Aprofite aquesta oportunitat, per a donar les gràcies de manera pública a totes les persones que van començar amb mi i que encara hui segueixen al meu costat en aquesta nova etapa, pel seu compromís i la seua fidelitat en el que ja és per a mi una gran amistat.

Scroll to Top