La Fundació Trinidad Alfonso torna a posar en marxa el Projecte FER

La Fundació Trinidad Alfonso ha posat en marxa la huitena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa que concedix ajuda econòmica i visibilitat als esportistes de la Comunitat Valenciana. Hui al matí s’ha donat el tret d’eixida a l’edició de 2020, que quedarà marcada per sempre per l’ajornament dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio, previstos, inicialment, per a este estiu. Molts dels esportistes FER ja estaven classificats per a als Jocs. Mentrestant, altres tenien serioses opcions d’aconseguir-ho en les pròximes setmanes. A pesar d’això, la Fundació Trinidad Alfonso vol subratllar el compromís amb els esportistes del Projecte FER, reconéixer els seus resultats de l’any passat i acompanyar-los, igualment, fins a la cita olímpica de Tòquio, esta vegada l’any 2021.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, i amb una inversió que, en 2020, de prop d’1,2 milions d’euros, compta enguany amb un total de 142 components, el major nombre de les huit edicions d’esta iniciativa, distribuïts en 77 hòmens i 65 dones. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: Elit, Promeses i Viver. Els 34 esportistes inclosos en la categoria Elit, tots d’alt nivell internacional, rebran una ajuda de 18.000 euros; els 38 que formen part de Promeses, nivell que integra esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, percebran 7.500 euros. Finalment, els 70 integrants de Viver, jóvens talents que ja han aconseguit èxits en les divisions inferiors, rebran una assignació de 3.000 € per a aquells que hagen aconseguit resultats nacionals i internacionals, o de 2.000 € per als qui hagen complit el requisit només per una d’estes dos vies.

A més, per tercer any consecutiu, el Projecte FER 2020 també manté l’annex de FER Entrenadors, la línia de suport a alguns dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana. Segons el nombre d’esportistes entrenats i segons la categoria a la qual pertanguen, les ajudes per als preparadors oscil·len entre els 4.000 i els 7.500 €. En esta tercera edició, són 21 els beneficiaris, huit més que l’any 2019. Així mateix, set clubs han sigut distingits com a FER clubs pel nombre d’esportistes FER que tenen en les seues files. Les ajudes rebudes per estes entitats oscil·len entre 10.000 i 15.000 €.

Scroll to Top