La Vila Joiosa, centre europeu del caiac de mar amb la disputa de la Eurochallenge

La localitat alacantina de la Vila Joiosa es va convertir el passat cap de setmana en el centre europeu del caiac de mar en ser seu de la Eurochallenge, la prova més prestigiosa continental en el món del surfski.

Un any més, i ja van tretze edicions, la Vila Joiosa ha tornat a reunir a algun dels millors piragüistes del món en la modalitat. De fet, Sean y Kenny Rice, Nicolas Notten, Angie Le Roux, Clohe Bunnet, Amaia Osaba, Walter Bouzan, Esteban Medina i una infinitat de grans palistes han passat per la cita.

Més de 170 palistes en les categories juvenil, sub-23, sènior i veterà, procedents de Sud-àfrica, Gran Bretanya, el Canadà, Noruega, Polònia, Itàlia, França, Alemanya i Espanya han gaudit de la competició, que s’ha dividit en les classes SS1, SS2, Tradicional, SUP i CX1 (rem de mar).

Durant la jornada del dissabte, malgrat que les condicions meteorològiques no van ser les més apropiades, els palistes van aprofitar les ones per a agafar velocitat i oferir un gran espectacle en les modalitats d’OC1, CX1, SUP i Caiac Tradicional.

L’acte de lliurament de trofeus va estar dirigit per l’actor local Pedro Sierra, i va tindre la presència de l’alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú; el Capità del servei marítim de la Guàrdia Civil d’Alacant, Felipe Galán; el tinent de la Guàrdia Civil, Óscar Arenas; el president de la RFEP, Javier Hernanz; el president de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, Toño Cinto; el president de la FRCV, Alejandro Ruiz; el president de Caiac de Mar de la RFEP, Alejandro Agüera; i el president del Club Nàutic la Vila Joiosa, José Antonio Chapa.

Finalment, el diumenge es va celebrar la prova de LifeSaving, una prova contrarellotge amb eixida a la platja, 300 metres de piragüisme envoltant una balisa i volta a la platja finalitzant amb un xicotet Sprint.

Va ser una prova molt vistosa per al públic i molt dinàmica que va deixar imatges espectaculars dels 45 palistes en categoria masculina i 19 en femenina que van participar.

Resultados: https://www.fepiraguismocv.com/competicion/kayak-de-mar/

Fotografías: https://www.eurochallenge.es/fotogaleria#prettyPhoto

Scroll to Top