El Descens del Xúquer reuneix centenars de piragüistes durant el cap de setmana

El Descens del Xúquer va reunir durant tot el cap de setmana a 185 piragüistes en la seua modalitat esportiva i més 150 aficionats en els dos descensos populars. El Consorci de la Ribera recuperava en 2021 l’emblemàtica “Davallada del Xúquer” creada en 1961, apostant per promocionar la pràctica esportiva del piragüisme i posicionar el riu Xúquer i tota la comarca com a destí de turisme actiu.

La modalitat competitiva del Descens del Xúquer ha reunit este cap de setmana a alguns dels millors palistes del territori nacional, que han pogut conéixer de primera mà les aigües valencianes al llarg de tres proves en diferents trams del riu. El dissabte van completar un recorregut de 9 km entre Sumacàrcer i Antella al matí i de 13 km a la vesprada, amb eixida i arribada a Algemesí, passant per Polinyà del Xúquer.

El diumenge, el Club de Piragüisme de Sueca va ser l’escenari de l’última prova competitiva, un recorregut de 10 km en sentit descendent, amb quatre voltes i dos ‘porteos’, que va coincidir amb el campionat de la Lliga de l’Est de Marató de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana.

La prova de marató va tindre una alta exigència, ja que es tracta d’un recorregut de llarga distància realitzant ‘porteos’ en els quals l’equip corre carregant amb l’embarcació i la pala durant diversos metres en cada volta.

Una prova exigent

En K2 masculí, els vencedors van ser la parella del Club de Piragüisme de Silla formada per Jonathan Cantarero i Marcos Climent, que van repetir la victòria de l’última edició del Descens. “Ha estat molt renyit i hem gaudit molt. Repetirem”, van assegurar els campions. El seu company de club, Santiago Sánchez, es va emportar a Silla la medalla d’or en C1.

Els representants de Cullera Roberto Kymantas i Bryan Liuolia, van ser els vencedors en la categoria cadet K2, i del Blanca Club de Piragüisme es va fer amb l’or Rakel Pérez, en categoria femenina juvenil C1, mentre que en C2 ho van fer Julián Serrano i Javier Lobillo, del Club Escuela de Piragüismo d’Aranjuez.

L’Scooter Club d’Algemesí, un dels amfitrions del Descens del Xúquer, va aportar un bon nombre de participants, que van ocupar diversos llocs de podi. Els germans Marc i María Martínez Koshytska es van alçar amb sengles triomfs en les categories K1 masculí i K1 femení, respectivament, mentre que Carlos Moreno es va proclamar campió K1 sènior masculí, revalidant la victòria de l’última edició i Izan Aliaga era el vencedor juvenil en esta mateixa modalitat.

Per a Marc Martínez, actual campió d’Espanya de Marató, i vencedor absolut en K1, la primera etapa de la prova, entre Sumacàrcer i Antella, va ser sorprenent, “un descens amb ràpids i rabions, molt divertit”.

Així, l’Scooter Club d’Algemesí es va fer amb un contundent triomf en la classificació per equips amb un total de 168 punts, seguit del Club Piragüisme Silla, amb 81 punts i el Club de Piragüismo Iutxanam de Mèrida.

En la categoria de veterans, es van fer amb la victòria Juan Carlos López dels Tritones del Pisuerga (categoria F K1), Ángel Cano del Blanca Club de Piragüismo (E K1), Rafael Herrera i Luis Chacón del Sicoris Club (masculí E K2), Óscar Juanes, també del Sicoris Club (D K1), José Ramón Redondo, de l’Scooter Club d’Algemesí (C K1), Pablo Zamora, del Club de Piragüismo Las Grajas (B K1), Jóse Alfaro, del Club Escuela de Piragüismo d’Aranjuez (A K1), i Vicente Tortajada i Jacob Lozano (veterà A K2).

Més de cent participants en el descens popular

La localitat d’Alzira va ser el punt de partida del segon descens popular, que va reunir més d’un centenar d’aficionats desitjosos de completar els 5 km proposats fins a la veïna localitat d’Algemesí, a bord de caiacs.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del president del Consorci de la Ribera, Òscar Navarro, la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Algemesí, Celia Beltrán, i el president de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, Toño Cinto.

Scroll to Top